Avtorica: Alenka Hudales

Trenutka, ko je z vozičkom stopila v bistro sredi centra Ljubljane, ne bom nikoli pozabila. Z Brigito Tomas sva sedeli za mizo, pred nama je bil šop listov, kava in brošura s tehnikami kreativnega razmišljanja. Samo nekaj minut preden je prišla sva se spraševali, kje so vsi ostali navdušenci Kreativnih juter, ki so obljubili, da pridejo? Nisva mogli skriti veselja, da je vsaj še ena taka navdušenka nad učenjem kreativnega razmišljanja kot sva midve. Samo nasmehnila se nama je, mirno vzela svojega škratka iz vozička in se nama pridružila. FIC je bil rojen.

Od takrat je precej napredovala in nas redkeje obišče, a še vedno čutimo vso njeno podporo. Tako sem jo spoznala v njeni najboljši luči. To je magistra Katarina Primožič Ramoveš, pravnica, direktorica področja Kadri in kultura v podjetju NIL, tiha podpora in pobudnica številnih idej, ki danes klijejo skozi mnoge ljudi in različne projekte. Je ženska in pol z neverjetno energijo, ki premika meje povsod kamor pride. Veseli smo, da jo lahko predstavimo na našem blogu.


Kdo si in kaj počneš?

Sem Katarina. Mama dvema krasnima sončkoma. Žena. Strastna HR-jevka (human resources, upravljanje s človeškimi viri, v nadaljevanju: HR). Sodelavka. Toastmasterka. Ljubiteljica narave in plesa.
Kaj počnem? Vse, kar izhaja iz tega kdo sem, kar se mi zdi smiselno, kar čutim, da prinaša vrednost ne le meni ampak tudi ljudem ob meni.

 

 

 

Kaj tebi pomeni ustvarjalnost?
Da ljudje delamo tisto, kar nas veseli, se v zaupanju prepuščamo toku in dopuščamo mislim prosto pot, tako da nastaja nekaj novega, svežega. Po izkušnjah je ustvarjalnost tudi stanje, ko se ne prepuščamo strahovom in dvomom, temveč pogumno in aktivno delujemo.
Meni so najlepši ustvarjalni trenutki z mojima otrokoma, ker sem z njima lahko spet otrok. Res veliko ustvarjamo. Tako je nastala zgodbica o zmaju Janu, tematske zabave, vsako leto ročno izdelamo okoli 50 novoletnih voščilnic, blazina je postala mesto …

 

Kaj najraje delaš v svojem poslu?
Obožujem delo v HR. Uživam v delu z ljudmi, v aktivnostih za razvoj ljudi, v izobraževanjih in mentorstvu, srce me vleče predvsem na področje odkrivanja in razvoja posameznikovega potenciala. Uživam, ko izvajam delavnice o vodenju, komunikaciji, zavzetosti. Navdušuje me, da lahko operativno v sodelovanju z vodji soustvarjam programe razvoja zaposlenih ter s tem prispevam k ustvarjanju dodane vrednosti za zaposlene v delovnem okolju. Hvaležna sem, da imam priložnost iskati kreativne rešitve tudi pri delu na področju razvoja kadrov ter da lahko znanje z različnih področij na kreativen način povezujem, delim in ob tem rastem.
Verjamem, da je vsak zase odgovoren za svoj razvoj, za preseganje svojih strahov in za doseganje svojega potenciala, zato sem navdušena toastmasterka. V Ljubljani sem tako s TOP ekipo organizirala in vzpostavila dva kluba govorništva in javnega nastopanja, komunikacije in vodstva, v katerem delujem prostovoljno. Sodelujem z neverjetnimi posamezniki, ki želijo dati svetu najboljšega sebe in aktivno delujejo v smeri preseganja svojih potencialov, v mednarodni mreži čez 14.000 klubov v več kot 120 državah. To je način, s katerim delim svoje znanje in obenem rastem.

 

Kaj najraje delaš v skupini in kaj sama?
Raje in bolje delujem v timu, kjer vlada zaupanje. To mi je zelo, res zelo pomembno. Rada pa delam tudi sama. Ne ločujem stvari, ki jih raje počnem sama ali v skupini. Ločujem odnos in vedenja, za katera se ljudje odločajo.

 

Na kateri svoj projekt si najbolj ponosna in zakaj?
Ponosna sem na svoje delo, na svoj prispevek in to, da se trudim v vsakem trenutku delovati v najvišje dobro vseh vpletenih – najsi je to doma ali pri delu – in v tem duhu iskati najboljše možne rešitve. Hvaležna sem, da imam možnost prispevati na različnih področjih.

 

Projekti, na katere sem ponosna, in ki jih nosim v srcu:
· Konferenca o nevroznanosti in zavzetosti, ker je združevala dve meni zelo dragi področji – zavzetost in komunikacijo.
· Poletna šola s Fakulteto za strojništvo, ker so skozi timsko delo zasijali enkratni strokovnjaki iz industrije.
· Tekmovanje v javnem nastopanju ter ocenjevanju in Govorniški maratoni, ker so vrhunski dogodki za osebno rast, in ker so vsakokrat odlični.
· 9. Evropski kongres Direktorjev domov za starejše E. D. E., ker je bil to moj prvi.
· Bled forum in Dnevi mladih pravnikov, ker sem tam spoznala svojo poročno pričo.
· Vsakokratni projekt pridobitve certifikata Družini prijazno podjetje, ker je vsak svojstven in je bil rezultat sodelovanja z različnimi timi in organizacijami.

 

Kateri izzivi te najbolj zaposlujejo v tem trenutku?
Izzivi? Mogoče to, da si vzamem več časa za »delanje nič« in da sem sprijaznjena s tem.
V delovnem okolju sem skrbnica programa People excellence in največ energije namenjam izvajanju aktivnosti, s katerimi želimo podpreti naše zaposlene in razvijati TOP okolje za TOP ljudi.
V klubu govorništva krepim veščine voditeljstva preko programa Dynamic leadership in obenem skrbim za razvoj članov kot podpredsednica za izobraževanje.
Z otrokoma pa se te dni pripravljamo na dva zelo pomembna dogodka – vpis v šolo (ne vem kdo je bolj navdušen!) in priprave na minionsko zabavo.

 

Kako na svojo prehojeno poslovno pot gledaš od daleč, katere so bile tiste “brce”, ki so te pripeljale do sem, kjer si danes in kako je nate vplival FIC?
Hvaležna sem za vse izkušnje, ki sem jih bila deležna. Brc je bilo nekaj; najpomembnejša je bila, ko sem postala mama. Nova vloga je terjala, da sem globoko prevetrila čemu sledim, zakaj in kakšno je moje sporočilo.
FIC je imel na moji poslovni poti posebno vlogo. FIC-ovke ste mi pomagale pri pripravi orodja Zlatih deset, ki ga stalno uporabljam pri poslovnem coachingu.

 

Aktivno si vplivala in prispevala k nastanku naše skupine, zanima nas kako danes vidiš FIC?
FIC je krasna zgodba, zgodba ustvarjalnosti v praksi. Zgodba poguma in delovanja srčnih oseb, ki je ustanovljen izključno za namene ustvarjanja dodane vrednosti drugim. FIC je nastal iz navdušenja nad znanjem, pridobljenim na delavnici kreativnega razmišljanja, na kateri smo se naučili, da je vsak od nas lahko kreativen. In kot tak lahko daš svetu veliko več. In to je FIC.

 

Katera stvar, ki jo delaš, ima največ vrednosti tudi za druge?
Trudim se, da ima vse kar delam, smisel in dodano vrednost. Aktivnosti, v katere sem vpeta v širšem okolju, sledijo moji viziji pustiti pozitiven pečat. Mislim, da sem ravno zato izbrala kadrovski poklic, ki je v svojem bistvu delo za in z ljudmi.

Katarina hvala za pogovor in sodelovanje v FIC-u. Želimo ti veliko uspeha še naprej!