Avtorica: Živa Novak Antolič

 

Raziskovanje in ustvarjalno razmišljanje

Ko sem pred pol stoletja začela študirati medicino, sem bila – najbrž nič drugače kot večina – pod vtisom tehnologije, ki nas je pri raziskovanju spremljala. Vznemirljivo se mi je zdelo, da maternično mišičje vidim s 25.000-kratno povečavo z elektronskim mikroskopom. Najbrž pa takrat nisem bila dovolj pozorna na besede, ki jih je izrekel Hans Krebs (1900 – 1982), dobitnik Nobelove nagrade leta 1953 skupaj s Fritzem Lipmannom: “Raziskovati pomeni videti, kar so videli tudi drugi, in misliti, česar drugi niso mislili.”

Nisem bila toliko pozorna, da bi te besede uporabljala tudi na področjih izven raziskovanja. Pri ustvarjalnem razmišljanju za to, da lahko misliš, česar drugi ne mislijo, namenoma pogledaš iz drugačnih zornih kotov, namenoma pogledaš na drugačne načine z uporabo različnih orodij razmišljanja. In dodaš še človeške zadeve: tako delamo pri FIC-u.

 

Človeške zadeve in tehnologija

Za dr. Edwarda de Bona pravijo, da je eden od 150 ljudi, ki so najbolj vplivali na človeštvo. Dvakrat je bil nominiran za Nobelovo nagrado. Torej oseba, ki ji lahko verjamem. V eni od svojih več kot 80 knjig je napisal, da človeške zadeve (human affairs) za 3.000 let zaostajajo za tehnologijo. Kako bi lahko ta zaostanek 3.000 nadoknadili? Kako torej reševati človeške zadeve? Moj odgovor je: vedno in povsod. Z majhnimi koraki, majhnimi spremembami na bolje.

 

Poslovne ideje za človeške zadeve

Ne bi niti vedela, kako se rešujejo človeške zadeve, če me ne bi službene poti po ovinkih in preko sotesk pripeljale do treniranja mehkih veščin za zdravstvene delavce. Mehke veščine so tiste, ki nas jih niso učili v formalnem okolju, nam pa pomagajo k harmonični in učinkoviti interakciji z drugimi ljudmi. Verjamem, da obstaja veliko boljših definicij mehkih veščin in ogromno boljših trenerjev mehkih veščin. Predvsem sem pa prepričana, da je za vse, ki se ukvarjamo s treniranjem mehkih veščin, dela dovolj, da nadoknadimo 3.000 let zaostanka! Na srečanjih skupine FIC osnovni namen ni treniranje mehkih veščin, je pa »kolateralna pridobitev« reševanja poslovnih izzivov. V sproščenem okolju na strukturiran način z generiranjem idej osvetlimo izziv in ni potrebno zaiti v konflikt, kot se zgodi, če kdo brani eno samo stališče.

 

Pred četrt stoletja sem naletela na knjigo 7 navad zelo učinkovitih ljudi. Priznam, prebrala sem samo naslov in takoj »ugotovila«, da ta knjiga za poslovneže – predvidevala sem, da je namenjena poslovnežem – zame kot zdravnico ni. Kdo bi vedel, zakaj sem knjigo po toliko letih spet odprla? Mogoče zaradi prvega stavka: »Sovisnost je večja vrednota kot neodvisnost.« FIC smo skupina, ki s svojim delom to potrjujemo.

 

Dodatno branje:
Stephen Covey. 7 navad zelo uspešnih ljudi. MK 1994